דברים שחשוב לדעת בכדי שארוחת החג תהיה מלאה בעונג ושמחה
ליל הסדר, הזיכרונות של כולנו מלילות הסדר המשפחתיים וקריאת ההגדה והמתנות ילווי אותנו לכל החיים, בשביל שארוחת החג תשאיר בנו זיכרונות מתוקים להלן צרור עצות להתארגנות נבונה של ליל הסדר
ההכנות לארוחה מתחילות מהבוקר
הריחות של הבישולים, החופש מהעבודה, כל המשפחה מסתובבת בבית, הכלל הראשון הוא לוודא שכולם אוכלים כבר במשך היום ארוחה מסודרת ולא נשארים רעבים עד שולחן עורך, זכרו ילדים רעבים הם ילדים חסרי סבלנו. גם ההורים…
תחילת הסדר
התחילו את הסדר מוקדם ככל האפשר, ארוחת החג ארוכה וככל שנתחיל אותה מוקדם יותר כך יהי קל יותר לכולנו להחזיק מעמד ערניים ובשמחה
תנו לכל אחד מבני הבית תפקיד לקראת ארוחת החג.
לסדר את השולחן, להכין ולקשט את הכיסאות, לחתוך סלט, להכין משחקים לילדים… כל אחד צריך להרגיש שיש לו חלק וערך בעשייה של החג, כך תשאירו את כולם דרוכים וערניים.
דברו עם כל בני הבית כבר לפני החג על מהות החג ועל הסיפור של החג.
בשביל שכל בני הבית ירגישו שהם בעניינים תנו להם תקציר על סדרי הערב הזה, קידוש, הגדה, מה נשתנה, סיפור יציאת מצרים, אליהו הנביא, ארוחת החג. עשו להם קצת רענון מקדים…
קריאת ההגדה
ישנם כמה שיטות לשתף את כל המשתתפים בסדר בקריאת ההגדה, אולם חשוב מאוד כי לכל משתתף יהיה גם קטע אחד שלו, שהוא מתכונן אליו ושהוא יודע שבקטע הזה הוא החזן, בחרו עם כל אחד את הקטע שלו ותיצרו לכל משתתף את הפוזיציה שלו בקריאת ההגדה.
סדר הישיבה
בשביל למנוע את כל החיכוכים מי יושב ליד מי, הכינו מפה גדולה ומסודרת שבה תרשמו כל אחד היכן יושב, למהדרין אפשר אפילו להניח ליד כל כסא את שמו של מי שיושב באותו כסא, כך תיצרו בהירות והחלטיות מוקדמת לגבי מקום הישיבה של כל משתתף.
הגדה של פסח
רצוי שלכל המשתתפים תהיה אותה הגדה וכדאי שההגדה תהיה עם אותיות גדולות ועם פירושים פשוטים וקלים, כך תמנעו בלבול של היכן נמצאים כעת…
הכירו את האורחים – שולחן עורך
אם אתם משקיענים במיוחד הכינו על כל משתתף כמה מילים או בקשו מכל משתתף בשעת הסעודה לספר על עצמו ולפתוח את המשתתפים לאישיות שלו.