קמחא דפסחא – פרויקט לוגיסטי מורכב המצריך ירידה לפרטים הקטנים
חלוקת ענק בניהולו של ארגון שערי רחמים
מאות סלי מזון יחולקו על ידי מתנדבי העמותה לקראת חג הפסח, סלי המזון הכוללים מוצרים קפואים, בשר עופות ודגים, מוצרי יסוד, שימורים, מצות ויין וכן פירות וירקות נארזים על ידי המתנדבים שמקבלים רשימה מסודרת של הצרכים והמרכיבים המיוחדים של כל משפחה.
ביקשנו ממשה אבירי, מנהל מערך החלוקה לעשות לנו קצת סדר כיצד מנהלים מבצע לוגיסטי שכזה.
משה: השלב הראשון בפרויקט הוא פילוח המשפחות והמאפיינים של סלי המזון, משפחה ברוכת ילדים ואם חד הורית לא מקבלים את אותו סל מזון, בשביל שנצליח למקסם את הסחורה שיש לנו אנו צריכים לקבל כמה שיותר נתונים.
בשלב עיבוד המידע אנו נעזרים בנתונים שזורמים אלינו מהמשפחות וכן מהמידע שאנו מקבלים מרשויות הרווחה.
שלב שני, כאשר יש את המידע אנו מגדירים לכל משפחה את השיוך שלה בתוך הפרויקט, השיוך נעשה אצלנו לפי מבנה הארגז שאותו אנחנו שולחים למשפחות, כאן המקום לציין כי כל משפחה מקבלת 3 ארגזים כאשר ארגז אחד מכיל את הקפואים, ארגז שני את המוצרים היבשים וארגז שלישי את הפירות והירקות, המצות והיין מגיעים ארוזים בנפרד.
לכל ארגז יש צבע שלפי הצבע אנו יודעים מה מכיל הארגז, כך שכאשר החלוקה יוצאת לפועל ברור לנהגים כי לכל משפחה צריך לצאת 3 צבעים!!!
מבחינת ההתאמה למשפחות הרי שהדרך הכי נכונה שבה אנו פועלים שנים זה לדאוג לשלוח את המוצרים ישירות לבית המשפחה הנצרכת ולסמן אצלנו במוקד אצל מי נמצאת כל משפחה ברשימות ואילו משפחות כבר קיבלו.
יש לציין לשבח את הנהגים והמתנדבים שבימים אילו פועלים מסביב לשעון על מנת לעדכן בכל פרט את המערכת.
לסיכום מספר לנו משה על סיפור מיוחד שהוא זוכר משנה שעברה שמאפיין במיוחד את הערכים של “שערי רחמים”.
כשבוע לפני החג קיבלנו בקשה מלשכת הרווחה כי את סל המזון למשפחה מסוימת (אם חד הורית) נדאג לחלוקה אצל הורי האישה ולא נעביר את סל המזון למשפחה עצמה.
בשלב זה עדיין לא חילקנו את אזורי המשלוח ועל כן ביצענו הפניה של הכתובת ברשימות לכתובת משלוח של הסל מזון הספציפי לכתובת שהתבקשנו.
עם העמסת הארגזים לאזור מקבל כל מתנדב רשימה של פרטי הקשר של המשפחה לצורך תיאום אחרון של הגעת התמיכה.
במשך כל אותו היום לא הצליחו המתנדבים ליצור קשר עם המשפחה על מנת לתאם את הגעת המצרכים.
לקראת שעת הערב קיבלנו במוקד שיחת טלפון מלשכת הרווחה המטפלת במשפחה ובה מודיעים לנו כי אכן הסיוע התקבל ורוצים להודות לנו.
מה רבה הייתה ההפתעה שלנו שבעוד אנחנו מחפשים את המשפחה מתקשרים אלינו להודיע שארגזי המזון הגיעו.
המוקד העביר אלי את שיחת הטלפון בכדי שאנסה להבין כיצד המשפחה קיבלה חבילה כאשר אנחנו ברשומות שלנו יודעים שהם לא קיבלו.
אכן, אומר לנו משה, אתם מתוחים לדעת מה קרה?
זה המאפיין הכי גדול של שערי רחמים, כאן הלב הרחום והרגיש של כל הפעילים בא לידי ביטוי.
כאשר פנו אלינו מלשכת הרווחה וביקשו להעביר את סל המזון לידי הוריה של האישה, יצרה קשר המתנדבת עם אותה אישה ושמעה סיפור מדהים, אותה גברת חד הורית רצתה לוותר על סל המזון שלה ולהעביר להוריה שגם הם במצוקה, לשכת הרווחה פנו אלינו על מנת שנעביר את סל המזון “במקום” לאימא החד הורית, להוריה.
המתנדבת שהבינה שבמקרה כזה האימא תישאר ללא תמיכה התאמצה והשיגה תרומה מיוחדת בכדי שנוכל לסייע פעמיים, ממילא גם הגברת קיבלה וגם כעת אנחנו עם סל מזון להוריה.
כמה שמחה והתרגשות הייתה כאשר לשכת הרווחה סיפרה לנו שבעצם הטלפון המודיע לנו שסל המזון התקבל היה סל מזון שאותו שלחה המתנדבת שלנו בעצמה לאם החד הורית.
כמובן שעם הקשר שנוצר לנו לבת יצרנו קשר מיידי גם עם ההורים ואיתרנו אותם בכדי לחלק להם את ארגז המזון שהוכן עבורם.
מוסיף משה ומספר לנו את סיום הסיפור, גם האם החד הורית של שנה שעברה וגם ההורים שלה השנה זכו והם היום מן המסייעים לפעילות של שערי רחמים, האם התחתנה השנה בשעה טובה וההורים הסתדרו ב”ה בפרנסה.
ללא ספק שיעור מאלף בנתינה וחסד.